دعاوی حقوقی در گرجستان
دعاوی حقوقی در گرجستان
پیچیدگی امور خدمات حقوقی، ما را ملزم به داشتن وکیلی خبره برای احقاق حقمان میکند. به خصوص در کشوری دیگر که طبیعتا قوانین و ضوابط متفاوتی با کشور محل زندگی خودمان دارند. از اینرو برای پیگیری پروندههای حقوقی در کشورهای دیگر، نیاز به استخدام وکیلی خبره در این زمینه داریم. دعاوی حقوقی در گرجستان، موضوعی است که قصد داریم تا راجع به آن بیشتر صحبت کنیم. اگر سوالاتی در زمینه نحوه دعاوی حقوقی در گرجستان و شیوه ثبت شکایت و پیگیری دارید، در ادامه این نوشتار همراه ما باشید.
فهرست مطالب
- پرونده حقوقی در گرجستان چیست؟
- دعوای حقوقی در گرجستان چگونه شروع میشود؟
- بعد از تشکیل پرونده حقوقی در گرجستان چه اتفاقی میافتد؟
- در دادگاه حقوقی گرجستان چه اتفاقی میافتد؟
- چگونه می توانم در دادگاه حقوقی شکایت یا دادخواست ارائه کنم؟
- اگر از نتیجه پرونده حقوقی خود ناراضی باشم چه کاری می توانم انجام دهم؟
- دلایل تجدید نظر چیست؟
نیـاز به مشـاوره دارید!
کارشناسان ما آماده راهنمایی شما هستند
00050 88 55 995+
از ساعت ۹:۰۰ الــی ۱۷:۰۰ پاسخگو هستیم
پرونده حقوقی در گرجستان چیست؟
در یک پرونده حقوقی، طرفین از طریق سیستم دادرسی گرجستان، برای پیگیری پرونده و قضاوت در مورد بحث خصوصی بین خود و فرد دیگر، استفاده میکنند. اقامهکننده دعوی حقوقی شاکی و طرفی که مورد شکایت قرار میگیرد، متهم نامیده میشود. شاکی سندی به نام شکایت را به دادگاه صالح تقدیم میکند. شکایت مطلبی است که شاکی در مورد خوانده ابراز میدارد. این مطلب در دعاوی حقوقی در گرجستان میتواند شکایت علیه خلف وعده، عدم تعهد خوانده به برخی از تعهدات قانونی مانند پرداخت پول، کلاهبرداری و غیره باشد.
به طور کلی در دعاوی حقوقی، متشاکی برخی از حقوق قانونی شاکی را به نوعی نقض کرده است. به عنوان مثال در یک تصادف رانندگی، ممکن است به شاکی آسیبهای جانی و مالی رسیده باشد که میتواند از طریق دعاوی حقوقی در گرجستان، شکایت خود را تنظیم و پیگیری نماید.
دعوای حقوقی چگونه شروع می شود؟
قبل از طرح دعوای حقوقی در گرجستان، باید تصمیم بگیرید که کدام دادگاه صلاحیت رسیدگی به پرونده شما را دارد. حوزه قضایی در این کشور، دارای دو بخش اصلی است:
1. صلاحیت موضوعی
این بدان معناست که دادگاه باید توانایی رسیدگی به نوع پروندهای را که میخواهید مطرح کنید، داشته باشد.
2. صلاحیت شخصی
صلاحیت شخصی این بدان معناست که دادگاه باید قدرت اجرای قوانین را علیه افراد درگیر در پرونده داشته باشد. دادگاه در صورتی صلاحیت بررسی پرونده را دارد که:
- افراد درگیر در پرونده، در همان منطقه زندگی کنند.
- دادگاه باید هم صلاحیت موضوعی و هم صلاحیت شخصی برای رسیدگی به پرونده را داشته باشد.
طرح شکایت در کشور گرجستان
برای شروع دعاوی حقوقی در گرجستان، شاکی باید به دادگاه مربوطه شکایت کند. طرح شکایت به معنای تحویل شکایت به منشی دادگاه است. شکایت سند قانونی است که توسط شاکی یا وکیل در گرجستان تنظیم شده است. شکایت:
- روایت شاکی از حقایق حمایتکننده از ادعای متهم را بیان میکند.
- نشان میدهد که کدام دادگاه صلاحیت ب ررسی به این پرونده را دارد و
- در صورت اقتضا، مقدار پولی را که شاکی از متهم درخواست دارد، نام میبرد.
ارائه احضاریه
مرحله بعدی پس از تحویل شکایت به دادگاه، ارائه احضاریه به متهم است. در واقع شاکی در یک پرونده حقوقی، باید به سمع و نظر متهم برساند که علیه او ادعایی مطرح شده است. این اطلاعیه بسیار مهم است. معمولاً با ابلاغ (یا ارائه) یک نسخه از شکایت و یک برگه به نام احضاریه به متهم اطلاع داده میشود. احضاریه به متهم میگوید که از تاریخ دریافت احضاریه 30 روز فرصت دارد تا به ادعاهای مطرح شده در شکایت شاکی پاسخ دهند.
در دعاوی حقوقی در گرجستان، احضاریه معمولاً به صورت دستی در منزل متهم به او تحویل داده میشود. ارائهدهنده احضاریه، معمولاً کلانتر شهرستان یا یکی از افسران دادگاه است.
ثبت جوابیه
پس از وصول احضاریه، خوانده باید به ادعای شاکی پاسخ دهد. این پاسخ در اصطلاح جوابیه نامیده میشود.. جوابیه یک سند قانونی است که نزد منشی دادگاه بایگانی میشود. در آن، متهم ادعاهای مطرح شده در شکایت را اعتراف یا رد میکند. در متن جوابیه ممکن است دفاعیات قانونی متهم از شکایت نیز بیان شود. در متن جوابیه، باید هرگونه ادعایی که ممکن است خوانده علیه شاکی ناشی از رویدادی که منجر به اقدام شاکی شده باشد، بیان شود. دعوای متهم علیه شاکی به عنوان دعوای متقابل شناخته میشود.
شکایت خواهان و پاسخ خوانده دعوای اساسی در هر پرونده حقوقی است. دادخواستها مشخص میکند که چه موضوعات واقعی و حقوقی مورد اختلاف است و چه مواردی باید در دادگاه تصمیمگیری شود.
در صورتی که متهم پاسخی ارائه نکند، به آن نکول میگویند. اگر متهم قصور کند، نتیجه پرونده را از دست میدهد. بنابراین اگر به عنوان یک فرد مقیم در گرجستان زندگی میکنید، بسیار مهم است که هنگام ارائه یک شکایت پاسخ دهید. در برخی موارد، پرونده میتواند دوباره به جریان بیفتد؛ اما انجام این کار بدون وکیل بسیار دشوار است.
نیـاز به مشـاوره دارید!
کارشناسان ما آماده راهنمایی شما هستند
00050 88 55 995+
از ساعت ۹:۰۰ الــی ۱۷:۰۰ پاسخگو هستیم
بعد از تشکیل پرونده حقوقی در گرجستان چه اتفاقی میافتد؟
دعاوی حقوقی در گرجستان مراحلی دارد که باید با رعایت سلسله مراتب طی شود. پس از تشکیل پرونده حقوقی در گرجستان، مراحل زیر انجام میشود:
1. کشف
هنگامی که یک پرونده حقوقی تشکیل میشود، چندین ماه (گاهی بیش از یک سال) طول میکشد تا به دادگاه برسد. در اکثر پروندههای حقوقی، وکلای طرفین، کشف پیش از محاکمه را آغاز میکنند. کشف چگونگی پی بردن هر دو طرف به پرونده طرف مقابل است.
کشف ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- بازجوییها
بازجویی شامل سوالات کتبی است که یک طرف برای طرف دیگر میفرستد. هر طرف باید به صورت مکتوب به سوالات پاسخ دهد. اگر پاسخ ندهید، ممکن است از سوی دادگاه مجازات شوید.
- درخواست تهیه اسناد
در این سند قانونی، یک طرف از طرف دیگر میخواهد اسناد خاصی را در دسترس قرار دهد. این روش اغلب برای «کشف» صورتحسابهای پزشکی، عکسهای صحنههای تصادف، صورتحسابهای تعمیر، تخمینها و غیره استفاده میشود. عدم پاسخگویی به درخواستها میتواند منجر به مجازات از سوی دادگاه شود.
- ارائه شهود
برای تکمیل پرونده دعاوی حقوقی در گرجستان، نیاز به ارائه شهود دارید. تودیع شهادت شفاهی شاکی، گفتههای مدعی یا شاهدی است که با قسم یاد میشود. این شهادت توسط یک خبرنگار دادگاه ضبط میشود و آن را در یک فرم چاپی یا تایپ شده قرار میدهد که تبدیل به ادلهای واقعی میشود.
- توافق
دعاوی حقوقی در گرجستان، میتواند منجر به توافق نیز شود. این احتمال وجود دارد که طرفین قبل از اینکه پرونده به محاکمه برسد، تلاش خواهند کرد تا با انجام یک توافقنامه بین خودشان، موضوع را حل و فصل کنند. رایجترین اشکال حلوفصل مسالمتآمیز، اختلافات بدون مراجعه به دادگاه، مذاکره، میانجیگری و داوری است.
مذاکره
در مذاکره، طرفین مستقیماً با یکدیگر صحبت میکنند تا به توافق برسند.
میانجیگری
در میانجیگری، یک یا چند افراد (یا میانجیگران) به طرفین اختلاف کمک میکنند تا در مورد نحوه رسیدگی به مشکل خود به توافق برسند. میانجی قضاوت نمیکند و طرفی را حمایت نمیکند. او صرفاً طرفین را به سمت صلحی راهنمایی میکند که مورد توافق هر دو طرف باشد. همانطور که در مذاکره، تصمیم نهایی داوطلبانه است. هر دو طرف باید برای الزامآور بودن آن توافق کنند.
داوری
در داوری، یک یا چند نفر (یا داور) استدلالها و حقایق هر دو طرف را میشنوند. سپس تصمیم میگیرند که چه کاری انجام دهند. داوری مانند یک محاکمه خصوصی است رسمیت کمتری دارد. بر خلاف یک میانجی، یک داور قضاوت میکند و طرف حق را حمایت میکند. بر خلاف محاکمه، داوری معمولاً شامل همه قوانین مفصل و پیچیده دادگاه نمیشود. همانطور که در میانجیگری، طرفین اختلاف باید موافقت کنند که برای قانونی بودن آن وارد روند شوند. با این حال، در داوری، طرفین اختلاف پیشاپیش توافق میکنند که به هر تصمیمی که داور میرسد ملزم باشند
طرح شکایت در کشور گرجستان
در داوری، یک یا چند نفر (یا داور) استدلالها و حقایق هر دو طرف را میشنوند. سپس تصمیم میگیرند که چه کاری انجام دهند. داوری مانند یک محاکمه خصوصی است رسمیت کمتری دارد. بر خلاف یک میانجی، یک داور قضاوت میکند و طرف حق را حمایت میکند. بر خلاف محاکمه، داوری معمولاً شامل همه قوانین مفصل و پیچیده دادگاه نمیشود. همانطور که در میانجیگری، طرفین اختلاف باید موافقت کنند که برای قانونی بودن آن وارد روند شوند. با این حال، در داوری، طرفین اختلاف پیشاپیش توافق میکنند که به هر تصمیمی که داور میرسد ملزم باشند.
درخواستهای پیش از دادگاه
بعد از تشکیل پرونده دعاوی حقوقی در گرجستان، درخواستهای مختلفی وجود دارد که هر یک از طرفین ممکن است به دادگاه ارائه کنند. این درخواستها از قاضی میخواهد تا قبل از شروع محاکمه در مورد مسائل تصمیمگیری کند. درخواستهای پیش از محاکمه زیادی وجود دارد، از جمله:
- برای حذف شواهد خاص، یا
- حکم به ابطال پرونده
نیـاز به مشـاوره دارید!
کارشناسان ما آماده راهنمایی شما هستند
00050 88 55 995+
از ساعت ۹:۰۰ الــی ۱۷:۰۰ پاسخگو هستیم
در دادگاه دعاوی حقوقی در گرجستان چه اتفاقی میافتد؟
اگر پرونده حقوقی حلوفصل نشود، دادگاه برای تصمیمگیری در مورد پرونده تشکیل میشود. یک محاکمه ممکن است به طور کامل توسط یک قاضی یا توسط یک قاضی و هیئت منصفه تصمیمگیری شود. حق محاکمه توسط هیئت منصفه در پروندههای حقوقی توسط قانون اساسی گرجستان تضمین شده است. این امر به این معناست که هر یک از طرفین حق درخواست هیئت منصفه را دارد.
در هر پرونده حقوقی، مسائل حقوقی باید توسط دادگاه تصمیمگیری شود.
مسائل حقوقی فقط توسط قاضی قابل حل است.
در صورت عدم وجود هیئت منصفه، مسائل حقوقی توسط قاضی بررسی میشود. در غیر این صورت توسط هیئت منصفه تصمیمگیری خواهد شد.
محاکمه دعاوی حقوقی در گرجستان در یک پرونده حقوقی، معمولاً از برنامه مشابهی پیروی میکند:
- انتخاب هیئت داوران
اگر قرار است هیئت منصفه وجود داشته باشد، اولین قدم در این فرآیند، انتخاب داوران است. به این پروسه، voir dire میگویند.
- ارائه بیانیههای افتتاحیه
هر طرف فرصتی برای اظهار نظر در مورد پرونده دارد. این اظهار نظر با عنوان بیانیههای افتتاحیه شناخته میشود ابتدا شاکی و سپس متهم برای تقدیم بیانیههای افتتاحیه میرود.
- ارائه پرونده
پس از تقدیم بیانیههای افتتاحیه در دعاوی حقوقی در گرجستان، هر طرف مدارک و ادله خود را ارائه میکند. ابتدا شاکی و سپس متهم این کار را انجام میدهد. این مدارک ممکن است شامل ادله محکمهپسند، بازجویی متقابل از شاهدان و معرفی شواهد باشند. قوانینی در مورد اینکه چه نوع شواهدی در دادگاه پذیرفته میشوند وجود دارد. قوانین اساسی عبارتند از:
حقایقی که به محاکمهکننده (هیئت منصفه) کمک میکند تا به حقیقت برسد باید به عنوان مدرک پذیرفته شود.
حقایقی که به هیئت منصفه در جستجوی حقیقت کمک نمیکنند، نباید پذیرفته شوند.
- بیانیههای پایانی
در مراحل پایانی، هر دو طرف مستقیماً در مورد مدارک و شاهدان اظهارنظر میکنند. آنها استدلال خود را برای به اثبات رساندن شواهد و مدارکی که وجود دارد، بیان میکنند. ضمن اینکه، نمیتوانند در مورد چیزی که در طول دادگاه به عنوان مدرک ارائه نشده است، صحبت کنند.
- حکم
حکم نتیجه پرونده است. قاضی یا هیئت منصفه شواهد را بررسی میکنند و سپس تصمیم خود را اعلام مینمایند.
نیـاز به مشـاوره دارید!
کارشناسان ما آماده راهنمایی شما هستند
00050 88 55 995+
از ساعت ۹:۰۰ الــی ۱۷:۰۰ پاسخگو هستیم
چگونه می توانم در دادگاه دعاوی حقوقی در گرجستان، شکایت یا دادخواست ارائه کنم؟
شما شکایت یا دادخواست را نزد منشی دادگاه مطرح میکنید. همچنین باید روند داردسی را در شهرستانی که در آن زندگی میکنید، طی نمایید. همراه با شکایت، باید به دادگاه گفته شود که این طرح شکایت کجا به متهم ابلاغ شود (یک نسخه از آن را به متهم بدهید). آماده باشید تا برای مکانهایی که احتمال میدهید متهم در آنجاست، آدرس و راهنمایی بدهید.
همچنین ممکن است نیاز به پرداخت هزینه تشکیل پرونده داشته باشید. معمولاً شروع یک اقدام حقوقی در دادگاه هزینه دارد. با این حال، اگر درآمد کمی دارید، ممکن است بتوانید بدون پرداخت هزینه تشکیل پرونده تشکیل دهید. برای جلوگیری از پرداخت هزینه بایگانی، باید یک سند کتبی ارائه دهید که توضیح دهد چرا نمیتوانید هزینه دعاوی حقوقی در گرجستان را پرداخت کنید. به این گفته «اقفنامه فقر» یا «اقفاق در فقر» میگویند. این سند برای اقامه دعاوی حقوقی در گرجستان، باید محضری باشد.
اگر از نتیجه پرونده حقوقی خود ناراضی باشم چه کاری میتوانم انجام دهم؟
در صورت نارضایتی از تصمیم و رای دادگاه، هر یک از طرفین در یک پرونده حقوقی در گرجستان، میتوانند درخواست تجدید نظر کنند. سپس دادگاه بالاتر یا استیناف تصمیم دادگاه بدوی را بررسی خواهد کرد. در صورتی که دادگاه تجدیدنظر درخواست تجدیدنظر را رد کند، تصمیم دادگاه بدوی پابرجاست. اگر دادگاه استیناف به درخواست تجدیدنظر رسیدگی کند، میتواند:
- تصمیم بگیرد که تصمیم دادگاه بدوی باقی بماند،
- لغو تصمیم دادگاه بدوی، یا
- در یک پرونده حقوقی، از دادگاه بدوی بخواهد که بخشی یا تمام محاکمه را دوباره بررسی کند.
اگر پرونده به دادگاه بدوی بازگردانده شود، طرفین ممکن است به جای عمل به آن، توافق کنند که مورد خود را خارج از دادگاه حلوفصل کنند. گاهی میتوان از تصمیم دادگاه تجدیدنظر در دادگاه تجدیدنظر دیگری شکایت کرد.
دلایل تجدید نظر چیست؟
پس از قطعی شدن تصمیم دادگاه بدوی برای دعاوی حقوقی در گرجستان، باید ظرف مدت معینی درخواست تجدیدنظر توسط طرفین ارائه شود. به طور کلی، طرفهای تجدیدنظر باید بیان کنند که چرا فکر میکنند چیزی در تصمیم دادگاه بدوی اشتباه بوده است. این دلایل را دلایل تجدیدنظرخواهی مینامند. این دلایل باید شامل مسائل حقوقی باشند.
طرف تجدیدنظر نمیتواند استدلال کند که دادگاه بدوی در مورد حقایق تصمیمات اشتباهی گرفته است، زیرا تعیینکننده حقایق از سوی محاکمه، عنصر اساسی نظام حقوقی کشور گرجستان است. بنابراین فرض بر آن است که قاضی یا هیئت منصفه در بهترین موقعیت برای ارزیابی شواهد، مانند شهادت شهود قرار داشته است. فقط در شرایط فوقالعاده میتوان واقعیتها را بررسی کرد.
با این حال، دلایل قابل قبولی برای تجدیدنظرخواهی یک پرونده وجود دارد. طرف بازنده ممکن است:
- نحوه انجام محاکمه را به چالش بکشد.
- استدلال میکند که قاضی اجازه ارائه شواهد غیر مرتبط و مغرضانه را داده است.
- استدلال میکند که قانون غلط توسط دادگاه در اعلام حقوق و وظایف طرفین اعمال شده است.
- استدلال میکند که هیچ مدرکی ارائه نشده است که از یافتههای هیئت منصفه حمایت کند.
اگرچه این اتفاق به ندرت میافتد، اما نشان میدهد که شواهد اضافی پس از محاکمه کشف شده است که بررسی مجدد پرونده در سطح محاکمه را توجیه میکند. شواهد جدید باید به وضوح در نتیجه محاکمه تفاوت ایجاد کند. همچنین، باید چیزی باشد که قبل از محاکمه قابل کشف نبوده باشد